Fostul președinte al României a depus jurământul de cetățean al Republicii Moldova

basescu-sotie

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a depus joi, alături de soția sa, jurământul ca cetățean al Republicii Moldova, în cadrul unui eveniment din ambasada de la București – transmite independent.md

Băsescu a vorbit despre relațiile sale sentimentale cu Republica Moldova în perioada în care a fost președinte al României, declarând că a făcut tot posibilul pentru cetățenii moldoveni să obțină cetățenia statului vecin.

„Republica Moldova mi-e dragă ca și țara mea. E o republică de care mă simt legat prin cultură, educație, limbă, și mai ales prin solidaritate”, a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu a primit cetăţenia Republicii Moldova prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, semnat la începutul lunii iunie.

Ulterior depunerii jurământului, familia Băsescu va trebui să depună actele pentru paşapoartele moldoveneşti ca să îşi poată exercita dreptul de vot la turul doi al prezidenţialelor.

Procedura de obținere a cetățeniei Republicii Moldova pentru familia Băsescu s-a prelungit din cauza atacării la Curtea Constituțională, de către socialiști, a decretului președintelui.

Lasă un răspuns