Fostul preşedinte francez, ajunge din nou în faţa tribunalului

sarkozy

Nicolas Sarkozy, fostul preşedinte francez, va fi retrimis în judecată pentru depăşirea cheltuielilor pentru campania sa prezidenţială din anul 2012, informează Le Figaro citat de zf.ro

Sarkozy este suspectat că ar fi depăşit plafonul legal de cheltuieli electorale în timpul campaniei prezidenţiale din 2012. Audiat anterior pe data de 4 septembrie 2015 de către poliţie, Sarkozy a negat că ar fi implicat în sistemul de eliberare al unor facturi false.

Retras din viaţa politică, Nicolas Sarkozy, va apărea în aşa numitul proces Bygmalion. Justiţia franceză l-a retrimis în judecată pe fostul preşedinte, alături de 13 alte persoane suspectate că ar fi fost de asemenea implicate în afacerea politico-financiară franceză, pentru depăşirea sumei de 22,5 milioane de euro, permisă de lege.

Avocatul lui Sarkozy a anunţat marţi prin intermediul unui comunicat că va face apel ordinului de retrimitere în judecată.

În septembrie 2016 au fost făcute o serie de dezvăluiri care ar indica faptul că Sarkozy şi-a finanţat campania prezidenţială din anul 2007 cu bani de la fostul lider libian Muammar Gaddafi.

Добавить комментарий