Saakaşvili a fost reţinut după ce a ameninţat că se aruncă de pe o clădire în Kiev (FOTO&VIDEO)

83f9ddae4a2dd222daeeb41d983f05c7

Scene dure la Kiev unde fostul preşedinte georgian Mihail Saakașvili a fost arestat. El a amenințat că se aruncă în gol de pe o clădire.

Forţele de securitate din Kiev au efectuat percheziţii la locuinţa fostului preşedinte georgian Mihail Saakașvili, în prezent lider al Mişcării Forţelor Noi – a anunţat David Sakvarelidze, asociat al lui Sakaşvili. Totodată, acesta a făcut apel la simpatizanţii fostului lider georgian să vină la locuinţa lui Saakașvili, în semn de susţinere. Acesta a recurs la acest gest după ce organele de drept din Ucraina au venit să-l rețină.

„Îndemn pe toți să se alăture și să nu permită comiterea fărădelegii. Sunt aici pentru a apăra Ucraina. Ei vor să mă răpească, pentru că m-am ridicat în apărarea poporului ucrainean”, a strigat Saakașvili de pe acoperiș.

În cele din urmă Saakașvili a fost reținut și urcat într-o mașină a serviciilor speciale.

Între timp, Serviciul de Securitate al Ucrainei a confirmat efectuarea unei perchezitii si retinerea lui Saakașvili în cadrul procedurii de urmărire penală.

„Într-adevăr, are loc o ancheta penala. SBU ofera sprijin operațional în cadrul investigării derulate de către Procurorul General al Ucrainei”, a declarat Elena Gitlianskaia, purtător de cuvânt al SBU, citata de agenția „Interfax-Ucraina“. În același timp, ea nu a precizat despre ce fel de dosar penal este vorba.

897940_1995083 897940_1995082 e6461d5-485


Lasă un răspuns