Fostul vicepreședinte american îi cere lui Trump descifrarea conversației cu Zelenski

joe-biden-39995-1-raw

Fostul vicepreședinte american, Joseph Biden, consideră că președintele american Donald Trump este obligat să publice descifrarea eventualei sale convorbiri telefonice cu președintele Ucrainei Vladimir Zelenski.

O declarație corespunzătoare a fost publicată de Biden, vineri, pe contul său Twitter.

„Dacă datele publicate sunt corecte, atunci președintele Donald Trump nu știe cu adevărat nici un fel de limite în dorinţa sa de a abuza de putere și de a ne umili țara. Comportamentul său este cu atât mai dezgustător, deoarece afectează politica externă a țării noastre și subminează securitatea națională de dragul unor interese politice», a subliniat Biden. Potrivit acestuia, Trump a împins Ucraina spre o „subminare a statului de drept în speranța unor profituri politice”.

„O astfel de corupție evidentă este dăunătoare și afectează instituțiile statului nostru, transformîndu-le într-un instrument de răzbunare politică personală”, a indicat Biden. Președintele Trump trebuie să publice cel puțin descifrarea conversației în cauză pentru ca americanii să poată face concluzii, și să dispună subalternilor directorului interimar al Informațiilor Naționale să nu mai opună rezistenţă și să prezinte o notificare de raportor la Congresul SUA «.

Добавить комментарий