Frumusețea netrecătoare a cântecului românesc

13770411_295169744168255_5687119362064992385_n

Natalia ANDRIEŞ, cunoscută interpretă de muzică populară, directorul Casei de cultură din Tărăsăuți, raionul Noua Suliță:
– Pentru mine cântecul popular românesc înseamnă totul. E destinul meu. Și în cazul dat nu este vorba numai de activitatea mea de interpretă, ci de faptul că aduc în scenă noi și noi talente, care simt și redau frumusețea netrecătoare a cântecului ro­mâ­nesc. Sunt și profesoară de muzică, și director al Casei de cultură. Este un caz neordinar – la Tărăsăuți există activitate culturală, dar lipsește localul. Dispunem la școală de o mică încăpere, pe care am amenajat-o împreună cu părinții. Am creat și conduc mai multe colective artistice: ansamblul vocal „Aura” al elevilor din clasele superioare, ansamblul „Ochi­șelele” al elevilor cu vârsta de 10-11 ani, ansamblul „Mugurel” al elevilor claselor a III-IV-a. Și iată acum am vorbit cu părinții și voi crea un ansamblu al elevilor din clasa întâi. Pe lângă aceasta mai sunt și interpretă, și conducător artistic al grupului etnofolcloric „Datina”, din componența căruia fac parte membri ai corului bisericesc din sat.
A devenit deja o tradiție ca la orice sărbătoare din raion să evolueze artiștii amatori din Tărăsăuți. În anul curent elevii mei au participat și la festivaluri din România și Bulgaria.
Dacă ei, copiii, sunt florile vieții noastre, atunci cântecul popular – florile nemurii noastre ca popor.

Добавить комментарий