Gard de sârmă în spirală, instalat la frontieră în Bucovina și Transcarpatia

daec7e16-e54c-4ccd-a374-af7e4829157a-1024x768

În regiunile Transcarpatia și Cernăuți s-a constituit o situație  deosebit de acută la graniță, din cauza  celor ce  profesează contrabanda cu produse de tutungerie.

Însă, dacă  infractorii mai înainte se limitau doar  la amenințări și intimidări verbale, cum ar fi deteriorarea bunurilor sau incendierea  autoturismelor  grănicerilor, acum insolența contrabandiștilor  a depășit limita și ei  pentru profit comit infracțiuni, uneori  grave, ceea ce duce la moartea reprezentanților forțelor de drept.

După cum s-a raportat anterior, în scopul de a stabiliza situația, în cele mai periculoase zone conducerea  departamentului frontierei de stat  a trimis rezerve suplimentare, inclusiv unitățile mobile de reacționare rapidă „DOZOR“, detașamente de frontieră cu câini dresați special  câine, ceea ce  a permis menținerea sub  un control strict frontiera de stat.

Dar, organizatorii grupurilor criminale implicate în contrabanda cu țigări  au aruncat, de asemenea, forte  și resurse considerabile pentru a „sparge“ frontiera cu marfă, în scopul obținerii profitului. Ei folosesc dispozitive optice, aparate  de urmărire în timp de noapte, stații de radio, quadrocoptere,   mașini puternice de teren. În cazul în care nu pot trece linia de frontieră cu tehnica modernă, îi  organizează pe  localnici, îi îmbracă  în costume acvatice  și ei trec frontiera  peste apele râurilor sau organizează trecerea  frontierei  în condiții de munte cu așa-zise caravane de cai.

Prin urmare, conducerea  Departamentului Frontierei de stat  a luat decizia ca în plus față de  rezervele umane  să construiască de-a lungul frontierei un gard de sârmă pentru a reduce și mai mult activitatea de contrabandă cu articole de tutungerie. Astfel, detașamentul de frontieră Mukacevo a ridicat o barieră la frontieră cu  lungimea de  7000 de metri – un gard de sârmă în spiral.

Acest gard nu se îndoaie și nu se  rupe, este greu de depășit, și, deși contrabandiști încă mai încearcă să caute modalități de trecere, se observă  o reducere  a activității lor ilegale. În afară de  gardul amintit, grănicerii vor  instala și alte obstacole, inclusiv așa-numitul  Spotykach, bariere  greu de depistat  și alte obstacole. De asemenea, pentru a mări sectorul de supraveghere, crearea de oportunități suplimentare de manevrare a forțelor  și mijloacelor și reducerea fenomenului  contrabandei  de-a lungul liniei de frontieră  se  efectuează lucrări de defrișare și curățire a hățișurilor, potrivit Serviciului Frontierei de Stat al Ucrainei.

interregionews.eu

Добавить комментарий