Gătiți împreună cu noi!

mini-rulouri

mini-rulouriMini rulouri cu cremă de brânză
Ingrediente: piper şi sare după gust, 2 cepe verzi, tocate mărunt, 50 g maioneză, 85 g cremă de brânză, o foaie de aluat classic, 170 g crabi gătiţi şi mărunţiţi.
Mod de preparare. Cuptorul se încălzeşte la 170 grade C. Foaia de aluat se pune pe masă şi se taie în dreptunghiuri. Într-un vas se amestecă maioneza cu crema de brânză, carnea de crab, piperul, sarea şi ceapa. Pe fiecare dreptunghi de aluat se pune câte o lingură de compoziţie, apoi se rulează. Rulourile se pun pe tavă, se ung cu un albuş bătut, şi se dau la cuptor pentru 10-15 minute sau până când se rumenesc.

 

Ruladă cu şuncă
rulada-de-carne-cu-omleta-si-legumeIngrediente: 230 g mozzarella dată pe răzătoare, aluat pentru pizza, 230 g şuncă tăiată felii, pătrunjel proaspăt, sos de hrean, muştar.
Mod de preparare. Cuptorul se încălzeşte la 200 grade C. Aluatul se întinde pe o masă pe care aţi presărat făină în prealabil. Feliile de şuncă se pun pe foaie, apoi se presară brânza şi se rulează. Rulada obţinută se pune în tavă şi se dă la cuptor pentru 50 de minute sau până când se rumeneşte. Înainte de a o tăia, rulada se lasă să se răcească vreo 10 minute. Se serveşte cu pătrunjel, sos ori muştar.
Mic_dejun_cu_bacon_1Mic dejun cu bacon, ouă şi brânză
Ingrediente: 4 ouă, 2 franzele, 2 linguri unt, 1 roşie, 100 g brânză dată pe răzătoare, 1 ceapă verde tocată mărunt, piper negru, sare, câteva felii de bacon sau şuncă.
Mod de preparare. Ouăle se bat, apoi se prăjesc pe tigaie. După 3-5 minute tigaia se ia de pe foc şi se presară piper şi sare (după gust). Franzeluţele se taie pe jumătate, se ung cu unt, se pune deasupra roşia tocată, ouale prăjite, brânza şi baconul ori şunca, după care se pun într-o tavă de copt şi se dau la cuptor pentru câteva minute. Sunt gata când brânza s-a topit de tot. Înainte de servire se presară peste ele ceapă verde.
Poftă bună!

Lasă un răspuns