General american: Rusia poate ocupa Odesa, apoi România

general

Secole la rând Rusia a recurs la forță.  Ea va continua să caute orice slăbiciune în cadrul   NATO. Prin urmare, Alianța trebuie să își consolideze prezența în Marea Neagră, a declarat   la o conferință de securitate la Praga fostul comandant al forțelor americane în Europa, generalul Ben Hodges, informează Libertatea Cuvântului cu referire la  Česke Noviny.

„Rusia a comis un act major de agresiune în Marea Neagră. Dacă Occidentul nu face nimic referitor la  anexarea Crimeei, este posibil ca următoarele teritorii pe care le va ocupa  Rusia să fie Odesa și, eventual, România” a spus Hodges.

În plus, fostul comandant al trupelor americane  în Europa consideră că în următorii 10 ani ar putea izbucni un război între Statele Unite și China.
„Sper să nu am dreptate.  Dar mă uit la ceea ce face China, urmăresc  ceea ce spun conducătorii săi și văd o traiectorie care poate duce la un conflict”, a spus Hodges.
Potrivit generalului, rezultatul unui posibil conflict între China și Statele Unite va decide  sferele de influiență din  Oceanul Pacific.

 

Lasă un răspuns