General ucrainean: Întâlnirea dintre Trump şi Putin poate pune capăt războiului din Donbas

general

 

Statele Unite nu pot rezolva problemele mondiale fără participarea Rusiei, iar  întâlnirea dintre Trump cu Putin oferă şansa de a punet capăt războiului din Ucraina.

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, la întâlnirea cu liderul rus Vladimir Putin, va trebui să discute despre Ucraina. Această chestiune va fi una dintre cele mai importante, de vreme ce războiul din Donbas se poate transforma  într-un conflict global, a declarat într-un interviu pentru „Apostrof”, fostul șef al Serviciului ucrainean  de Informații Externe, Mykola Malomuj. Generalul a menționat că, în ciuda agresiunii Rusiei, Occidentul  i-a în calcul interesele  Moscovei și negociază cu ea. Nici soluționarea recentă a conflictului dintre Statele Unite și Coreea de Nord nu a trecut fără participarea Rusiei, spune Malomuj.

„Trebuie să recunoaştem că interesele Moscovei vor fi luate în considerare. Comunitatea internaţională încearcă să formuleze o nouă agendă a zilei şi să impună Rusiei anumite limite pentru a ajunge la noi acorduri. Ele pot fi în primul rând informale, iar apoi pot deveni oficiale», a explicat Malomuj.

În același timp, Trump trebuie să înțeleagă că Ucraina este un moment important în actuala configuraţie geopolitică, iar problemele  Ucrainei cu Rusia pot deveni o problemă serioasă pentru Occident.

«Ca  ţară aflată în război, Ucraina este un punct fierbinte pe harta lumii, care poate fi un detonator al problemelor mondiale: confruntarea dintre Rusia și NATO, un război mondial, inclusiv un război nuclear. De aceea,  la nivel mondial problema Ucrainei trebuie eliminată. «, a adăugat generalul.

Добавить комментарий