GeneraţiI noi de absolvenţi

DSC_0131

DSC_0131A mai trecut un an. Atât de reped, încât absolvenţii de la Gimnaziul românesc nr. 6 din oraşul Cernăuţi nici n-au observat când ultimul sunet din acest an le-a şoptit parcă: „E ultima zi când mai sunteţi gimnazişti ai acestei şcoli! De mâine veţi fi oameni mari, maturi deja. Veţi zbura singuri în largul vieţii!”. Nu le venea să creadă absolvenţilor Gimnaziului nr. 6 că ei înscriu o pagină nouă în rândul promoţiilor pe care le-au crescut şi educat cadrele didactice ale acestei instituţii de învăţământ. La careul festiv, organizat în faţa Gimnaziului, s-au adunat elevii, profesorii, părinţii, rudele şi prietenii copiilor pentru a fi prezenţi la acest eveniment însemnat în viaţa fiecărui copil, indiferent de vârsta lui, fie că termină clasa întâi sau e absolvent al acestei şcoli. Mai întâi mesajul de felicitare a fost adresat elevilor şi profesorilor din partea domnului director Ion Ignat, apoi oaspeţii sărbătorii – doamnele metodiste Valentina Jecov şi Lilia Govornean, le-au dorit copiilor vacanţă plăcută şi liniştită, pace în sufletele lor şi în ţara noastră, iar absolvenţilor – zbor uşor în largul vieţii. Elevii au recitat versuri, au cântat şi dansat. Cei mai harnici la învăţătură au fost menţionaţi cu diplome. La ultimul vals al şcolii cuprinşi de emoţii au dansat absolvenţii Gimnaziului, care au primit flori şi câte un clopoţel-simbol din partea micuţilor din clasa întâi. Apoi elevii-absolvenţi au dat ultimul sunet, vestind sosirea vacanţei mari pentru semenii lor mai mici şi clipa de bun rămas pentru ei, elevii de ieri ai Gimnaziului.

Rămâi cu bine, dragă școală!
Finele lunii mai este întotdeauna puțin trist, puțin nostalgic, dar și cu speranțe și vise pentru absolvenții școlilor din Bucovina. Zeci de școli au avut în aceste zile sărbătoarea ultimului clopoțel și a balului de absolvire.
Anul acesta la CIE Cupca, la sărbătoarea ultimului clopoţel, i-am avut ca oaspeți pe fostul elev, profesor și director al acestei școli, actualmente deputat în parlamentul Ucrainei, domnul Grigore Timiș. Domnia sa a adus și un cadou pentru sportivii școlii – 12 complete de uniforme sportive, pe care le-a înmânat pentru succesele deosebite ale sportivilor cupceni. Din partea Administrației Raionale de Stat a foDSC_0233st prezent domnul Valeriu Vicovan, iar din partea puterii locale, domnul primar Aurel Alerguș. Toți i-au felicitat pe absolvenți cu ocazia acestui eveniment deosebit, le-au mulțumit profesorilor, părinților pentru munca depusă în educația și instruirea absolvenților promoției date.
Preotul bisericii locale, protoiereul Vasile Cuciurean, a oficiat serviciul divin așa cum se obișnuiește la noi la 1 septembrie și la finele lunii mai.
Absolvenții au mulțumit părinților, profesorilor pentru tot ce au făcut în această viață pentru ei.
…Tot în această zi a avut loc și balul de absolvire.
Frumoși, eleganți, cu emoții în glas și buchete de flori au venit la ultima lecție din viața lor – cea de rămas bun de la copilărie, de la școală.
Îndrumați de harnica dirigintă, doamna profesoară Alina Tarâța, au pregătit un scenariu care a inclus toate etapele copilăriei. Printre vorbitori s-au numărat prima învățătoare Domnica Cebotar, veteranul muncii pedagogice, domnul Iancu Popescu, primarul satului, domnul Aurel Alerguș, profesori ai școlii, părinții și bunicii absolvenților.
Promoția anului 2015 și-a luat zborul spre un drum nou – cel al vieții de sine stătătoare. Să le fie într-un ceas bun și să aibă parte de pace, sănătate și împlinirea tuturor dorințelor.
Eleonora SCHIPOR, profesoară

Lasă un răspuns