Germania, alarmată de „agresiunea” SUA cu privire la „Nord Stream – 2”

5c6b0d35183561434b8b4599

Cancelarul german, Angela Merkel, este alarmat de „agresiunea crescânda” a SUA față de construcția conductei de gaze naturale Nord Stream-2.

Despre ceasta a declarat luni agenția Bloomberg. Potrivit agenției, guvernul german este preocupat de următorii pași ai administrației președintelui american Donald Trump în ceea ce privește proiectul gazelor după ce Berlinul a reușit să oprească încercările Washingtonului de a instiga aliații europeni împotriva acestuia.

Potrivit surselor, în ultimele zece zile, diplomații americani au încercat să convingă oficialii de rang înalt de la Paris și Bruxelles să își consolideze pozițiile cu privire la proiect.

Proiectul Nord Stream – 2 implică construirea a două linii de gazoducte cu o capacitate totală de 55 de miliarde metri cubi de gaze naturale pe an de la coasta Rusiei prin Marea Baltică până în Germania. Se așteaptă ca conducta să fie lansată înainte de sfârșitul anului 2019.

La 18 februarie, în cadrul Conferinței de Securitate de la Munchen, vicepreședintele American, Michael Pence, a subliniat rigiditatea poziției SUA cu privire la conducta de gaze Nord Stream 2 și a cerut Uniunii Europene să le urmeze exemplul.

Lasă un răspuns