Germania îndeamnă Kievul să închidă site-ul Mirotvoreț, după ce în baza de date a ajuns fostul cancelar Gerhard Schroder

gerhard-schroeder-russland

Ministerul de Externe al Germaniei a condamnat includerea fostului cancelar german Gerhard Schroder în baza de date a site-ului Mirotvoreț.

„Am prezentat anterior poziția noastră și am cerut în repetate rânduri guvernului Ucrainei să închidă acest site. Vom continua să insistăm pe acest subiect”, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului german de Externe, notează Die Zeit, citat de deschide.md.

Potrivit sursei, Ucraina a răspuns deja la demersuri din partea Germaniei privind site-ul Mirotvoreț. Serverele acestui portal sunt în afara țării.

Amintim că în luna noiembrie, în baza de date a site-ului Mirotvoreț a ajuns și fostul cancelar al Germaniei Gerhard Schröder. S-a întâmplat după ce fostul cancelar a acordat un interviu publicațeii Aachener Nachrichten unde a spus că peninsula Crimeea a fost anexată pe drept de către Rusia, deoarece în perioada sovietică aceasta a fost donată Ucrainei de către Nikita Hrușciov.

Lasă un răspuns