Germania va inaugura un Centru Cultural și Educațional la Kiev

imgonline-com-ua-resize-ffxvnyyoqapme-730x450

Germania vrea să înființeze un centru cultural și educațional la Kiev, anunță Kyevvlasti  cu referire la Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei, notează Libertatea Cuvântului.

MAE ucrainean solicită Guvernului Ucrainei și Administrației de Stat a orașului Kiev să examineze chestiunea privind transferarea  părții germane în folosință gratuită a unei clăduri situate pe strada Luteranska 18- 20 din Kiev. Anterior în această clădire funcționa o școală evanghelică. Actualmente clădirea se află într-o stare avansată de degradare.

Partea germană dorește să obțină  aceste încăperi pentru utilizare gratuită pe termen lung, promițând să restaureze spațiile și păstrând  în același timp valoarea arhitecturală și culturală a clădirii.

„Din cauza interesului în creștere pentru limba germană, la această adresă urmează să fie amplasate o școală germană și Institutul Coethe. Actualmente aceste organiganizații dispun de spații limitate”, se menționează în scrisoarea MAE către Guvern și  Administrțaia de Stat a orașului Kiev. (R.C)

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Lasă un răspuns