Ghenadii Moscali: Biserica, limba și „eurorablele” au devenit principalele motive ale eșecului lui Poroșenko

120

Potrivit guvernatorului regiunii Transcarpatia, Ghenadii Moskali, biserica, limba și „eurorablele” au devenit principalele motive ale eșecului lui  Poroșenko, transmite Agenția Interregionews.

Potrivit site-ului pe care îl administrează  Moskali, inițiativa lui Poroșenko  referitoare la Tomos și introducerea limbii ucrainene  în școlile cu predare în  limbile minorităților naționale au și dus la pierderea  alegerilor  prezidențiale din regiunea Transcarpatia.

„Avem 640 comunități ale Patriarhatului  Moscovei, 32 de mănăstiri… și în loc să avem Biserica noastră  locală  am obținut  Mitropolia  Constantinopolului, și, de fapt – lipsa bisericilor  și nici o tendință de transfer în masă sub egida noii mitropolii”, spune Ghenadii Moskali.

De asemenea, o altă gafă mare a lui Poroșenko, în conformitate cu  afirmațiile lui Moskal este reglementarea necorespunzătoare a problemelor privind „eurorablele” care au afectat multe familii din Transcarpatia și n-au putut să nu se  reflecte asupra  voinței transcarpatienilor de a-l realege  în funcția supremă din stat.

Menționăm, că după procesarea a 100% din protocoalele electronice în Transcarpatia alegerile prezidențiale sunt câștigate de Vladimir Zelenski cu rezultatul de 80,67% din voturi.

Recent, șeful Administrației de Stat Regionale Transcarpatice, Ghenadii Moskali, și-a depus demisia.

Lasă un răspuns