Grinevici: Profesorii de ucraineană sunt umiliți în școlile minorităților naționale

grinevici

În bugetul de stat pentru birourile de limbă ucraineană în școlile cu alte limbi de învățământ prevăzute 46 milioane grivne.

Salariile profesorilor de ucraineană de la şcolile cu predarea în limba minorităţilor naţionale vor fi majorate cu 30%. De asemenea, din bugetul de stat vor fi alocate 46 milioane de grivne pentru dotarea claselor de ucraineană din aceste şcoli , a declarat ministrul Învăţământului din Ucraina, Lilia Grinevici.

„Profesorii de limbă ucraineană se simt umiliţi  în școlile cu predarea în limba minorităților etnice,  motiv pentru care Cabinetul de Miniștri a alocat fonduri pentru echiparea claselor de ucraineană din aceste şcoli. De asemenea,  profesorii de ucraineană din aceste şcoli vor beneficia de un adaos slarial de 30% ”, a spus Grinevici.

Ministrul  a explicat că elevii  de la şcolile cu predarea în limba minorităţilor  vor studia la început în limba maternă. Apoi treptat obiectele vor fi predate în limba ucraineană, până se va ajunge la raportul de 60% din materii în limba de stat şi 40% în limba minorităţilor etnice.

Добавить комментарий