Gripa se răspândește amenințător în Ucraina. În cinci regiuni, inclusiv în orașul Kiev, a fost decretată stare de epidemie.

253844_1

Gripa se răspândește amenințător în Ucraina. În cinci regiuni, inclusiv în orașul Kiev, a fost decretată stare de epidemie – informează publika.md. În ultima săptămână, au fost înregistrate peste 220 de mii de cazuri noi de îmbolnăvire, cu 13 la sută mai multe decât în săptămâna anterioară. Aproape 70 la sută dintre pacienți sunt copii.

Regiunile în care a fost decretată epidemie de gripă sunt Zaporojie, Dnepropetrovsk, Harkov, Lugansk și Cernăuți. Cea mai gravă situație este însă în capitala Kiev, unde până acum, 100 de mii de oameni s-au îmbolnăvit.

Iar în regiunea Dnepropetrovsk, toate școlile și grădinițele din regiune sunt în carantină, iar programul vizitelor în spitalele a fost limitat.

De la începutul sezonului, un om a murit din cauza gripei. Potrivit autorităților, până acum, peste patru mii de oameni au fost vaccinați, în timp ce populația Ucrainei este de peste 45 de milioane.

Lasă un răspuns