Grynevyci la sediul NATO a vorbit despre Legea Învățământului din Ucraina

1469201122-5487

Luni la sediul NATO din Bruxelles, ministrul Învățământului și Științei din Ucraina, Lilia Grynevyci, le-a explicat ambasadorilor țărilor membre ale Alianței, particularitățile Legii Învățământului din Ucraina. Despre aceasta ministrul ucrainean a anunțat pe pagina ei de Facebook, citată de Cenzor. NET.

„Tocmai s-a încheiat întâlnirea de la sediul NATO de la Bruxelles, unde am vorbit în prezența ambasadorilor țărilor membre ale Alinaței despre Legea Învățământului. Sunt puține ocaziile când ministrul Învățământului are ocazia de a ține un discurs în fața unui astfel de auditoriu. Important rămâne faptul că Legea Învățământului este un act legislativ cheie al reformei sistemului educational de care depinde viitorul european al Ucrainei”, spune ministrul.

Grynevyci le-a explicat diplomaților că legea în cauză nu restrânge drepturile constituționale ale cetățenilor ucraineni și prevede oportunități mai largi pentru reprezentanții minorităților.

„Suntem o țară europeană. Discutăm cu partenerii noștri, suntem pregătiți pentru consultări și negocieri. Totuși, fiecare copil ucrainean trebuie să aibă condiții pentru însușirea calitativă a  limbii de stat. Aceasta este limita compromisului peste care  nu putem trece”, a adăugat Grynevyci.

Reamintim și faptul că concluzii  Comisiei de la Veneția privind Legea Învățământului din Ucraina  vor fi anunțate  la 11 decembrie curent.

Lasă un răspuns