Guvernul a aprobat planul nou de perspectivă pentru regiunea Cernăuți

Новодністровська_міська_ОТГ

Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a aprobat noul plan de perspectivă pentru asocierea benevolă a comunităților teritoriale unite în regiunea Cernăuți. O dispoziție în acest sens a fost publicată vinei, 29 mai, pe site-ul oficial al Guvernului, scrie agenția ACC, citată de Libertatea Cuvântului.

„În conformitate cu prevederile alineatului 3 al articolului 11 din Legea Ucrainei privind asocierea benevolă a comunităților teritoriale, se aprobă planul de perspectivă pentru  formarea teritorială a comunelor în regiunea Cernăuți”, se spune în textul documentului.

Reamintim că planul anterior de perspectivă a provocat indignarea locuitorilor regiunii Cernăuți. În special, zeci de cetățeni au protestat la Novodnistrovks, împotriva planului înaintat Guvernului de autoritățile regionale. Conform planului înaintat Comunitatea Teritorială Unită Novodnistrovsk ar urma să fie formată doar din orașul cu denumire omonimă. Satele Bilousivka, Lomacinți, Vasîlivka, Ojeve și Rozkopînți urmau să fie inclus în comuna Secureni.

FOTO: decentralization.gov.ua

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Lasă un răspuns