Guvernul a lansat aplicația mobilă „Diia”

Screenshot_1

Pe 7 februarie curent, la Kiev a avut loc prezentarea aplicaţiei mobile „Diia” (Acțiune), prin care o serie de servicii publice urmează să fie disponibile online şi care va permite, de asemenea, ca cetăţenii să se legitimeze cu permisul de conducere electronic în locul actului de identitate, transmite korrespondent.net.

La evenimentul de lansare a aplicaţiei au fost prezenţi inclusiv preşedintele Volodimir Zelenski şi premierul Oleksi Honcearuk.

„Statul ar trebui să fie pentru cetățean un serviciu simplu și uşor de înțeles. Astăzi, facem un pas către acest obiectiv, lansând aplicația mobilă Diia», a subliniat Zelenski, precizând că aplicaţia poate fi descărcată din Google Play şi Apple Store, notează RRA.

„Din câte știu, Ucraina a devenit a treia țară din Europa care deţine aşa ceva”, a adăugat Zelenski. Potrivit preşedintelui, obiectivul său în funcţia de şef al statului este acela „de a oferi cetăţeanului posibilitatea ca toate interacţiunile cu statul să le efectueze folosind smartphone-ul și Internetul”.

Zelenski a menţionat că acest lucru este valabil inclusiv în cazul votului electronic la alegerile prezidențiale, parlamentare și locale.

„Aceasta este o provocare ambițioasă, dar realizabilă”, a remarcat șeful statului.

Добавить комментарий