Harta lumii în funcţie de riscurile de securitate

terorism

Mai multe regiuni ale lumii sunt considerate periculoase de către Ministerul francez de Externe, care a întocmit o hartă în acest sens în funcţie de situaţia de securitate locală, scrie L’Express.

Diplomaţia franceză vede lumea în patru culori în ceea ce priveşte riscurile de securitate în timpul călătoriilor.

Potrivit unei hărţi întocmite recent, harta lumii apare colorată în verde, galben, portocaliu şi roşu.

Evident, culoarea roşie a fost atribuită regiunilor total nerecomandate planificării unei călătorii, iar culoarea verde celor sigure.

Zonele nerecomandate călătoriilor sunt şi cele marcate cu portocaliu, în timp ce culoarea galbenă arată o regiune cu vigilenţă sporită.

Culoarea roşie poate fi observată îndeosebi în ţările din Africa Subsahariană, dar şi în Yemen, Siria şi în unele zone din America Latină.

Venezuela, aflată în pragul unui război civil, apare marcată cu portocaliu şi roşu, în timp ce Brazilia este colorată cu galben şi portocaliu. Singura ţară considerată sigură în America de Sud este Argentina.

La fel ca Statele Unite, Europa la fel apare marcată în cea mai mare parte cu verde, cu excepţia Ucrainei şi Republicii Moldova. Dacă Republica Moldova este colorată cu galben, Ucraina are şi roşu pe lângă galben, în cele două regiune separatiste din Donbas.

627x0

Lasă un răspuns