Hliboca-Volocisk: a fost semnat un acord de colaborare

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERAO delegaţie a Asociaţiei organelor de autoadministrare locală din care fac parte primăriile din raionul Hliboca s-a aflat în vizită în raionul Volocisk din regiunea Hmelniţki. Aici ei au fost întâmpinaţi de vicepreşedintele Consiliului Raional, S. Paziuk, viceprimarul oraşului, O. Vasilcenko, şi preşedintele Asociaţiei consiliilor locale din raionul Volocisk, I. Brilko. Apoi a urmat un dialog la „masa rotundă”, la care au participat conducători ai raionului, primari ai satelor şi reprezentanţi ai mijloacelor de informare publică.

Scopul întâlnirii a fost acela de a înfiripa relaţii de colaborare, a face schimb de experienţă în rezolvarea problemelor. Primul-adjunct al Administraţiei Regionale de Stat, Vladimir Koval, a prezentat programul de dezvoltare social-economică a raionului Volocisk. Despre raionul Hliboca şi realizările lui a vorbit preşedintele Consiliului Raional, Grigori Vanzureac. Interesante au fost şi alocuţiunile preşedinţilor asociaţiilor consiliilor locale din raioanele Hliboca şi Volocisk — M. Sârbu, primarul satului Dimca, şi, respectiv, I. Brilko.

Subiect de discuţie au fost şi problemele de actualitate din ambele raioane: funcţionarea întreprinderilor comunale săteşti, a sferei sociale în sate, relaţiile de arendă a terenurilor, finanţele. În final, a fost semnat un acord de colaborare între Consiliile Raionale Hliboca şi Volocisk.

„Sunt convins că aceasta va contribui la creşterea potenţialului regiunilor noastre, la întărirea prieteniei dintre comunităţile noastre”, a declarat Grigori Vanzureac.

Delegaţiile au depus flori la Memorialul Gloriei şi al Sotniei Celeste. Hlibocenii s-au deplasat în satele Koristova, Balkivţi şi Poleany, unde au luat cunoştinţă de activitatea organelor de autoadministrare locală şi de viaţa comunităţilor teritoriale. Au vizitat unităţi de învăţământ, aşezăminte culturale, gospodăria „Compania agrară-2004”, Muzeul gloriei de luptă şi SRL „Agrobusiness”, a relatat Arcadii Bujac, şeful cancelariei Consiliului Raional Hliboca, corespondentului nostru.

Добавить комментарий