Ianukovici: „Am fost păcălit ca un fraier”

ianukovici

Fostul președinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici, la  o conferință de presă din 6 februarie, a vorbit despre încălcarea acordului pe care liderii mondiali l-au semnat cu el la 21 februarie 2014. „Am fost păcălit ca un fraier „, a spus Ianukovici. El  a recunoscut că a crezut în respectarea  prevederilor acordurilor, însă  unele state au încălcat aceste înțelegeri.  Potrivit lui,   liderii mondiali nu ar trebui să fie surprinși de protestele „vestelor galbene”, deoarece aceste mișcări de protest își  au „originea în Ucraina”. În același timp, Ianukovici crede că Petro Poroșenko  va trebui să recurgă la falsificări pentru a câștiga un nou mandat de președinte.

„Astăzi, când suntem pe pragul alegerii  unui nou șef de stat, apoi vor urma   alegerile  parlamentare, trebuie să spunem fără echivoc că guvernul  va recurge cu  orice preț la toate resursele, inclusiv cele   administrative, precum  și la diverse tehnologii pentru frauda aceste alegeri. Fără falsificări Poroșenko  nu va putea câștiga aceste alegeri”, a spus Ianukovici, adăugând că Poroșenko nu  „este un om de stat, ci un om de afaceri”

Reamintim că  un tribunal din Kiev l-a condamnat la 24 ianuarie curent  pe fostul preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici la 13 ani de închisoare pentru „înaltă trădare”, la finalul unui proces desfăşurat în absenţa celui acuzat.

Lasă un răspuns