Ianukovici s-a adresat lui Zelenski în legătură cu victoria sa în alegeri

1497935629_0_93_2400_1443_1036x0_80_0_0_02173284e45abbb177d6957686c16bb9

Fostul președinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici, l-a felicitat pe Vladimir Zelenski în legătură cu victoria sa în al doilea tur al alegerilor prezidențiale, a declarat secretarul de presă al președintelui fugar, Iuri Karasir, pe pagina sa de Facebook.

„Sincere felicitări cu alegerea dumneavoastră în calitate de președinte al Ucrainei. Ucrainenii v-au încredințat acest post în cea mai dificilă perioadă din istoria țării noastre. Poporul ucrainean iubitor de pace este împărțit și radicalizat mai mult ca niciodată”, se spune în mesajul de felicitare.

Ianukovici a acuzat actualul președinte Petro Poroșenko și anturajul său de „suferința monstruoasă” a Ucrainei.

„Alegătorii le-au acordat deja un verdict sigur prin vot, iar istoria îi va acorda verdictul său, mult mai dur. Important este să aducem pacea în țara noastră, să ne unim și să împăcăm poporul ucrainean, să restabilim legea și justiția”, a menționat Ianukovici.

În acelaști timp, Dmytro Razumkov, consilierul lui Vladimir Zelensky, a subliniat că viitorul şef al statului nu are nevoie de felicitările președintelui fugar, Viktor Ianukovici.

„Pe parcursul campaniei electorale echipa lui Zelenski a primit așa-numita susținere din partea propagandiștilor ruși și foștilor oficiali ucraineni fugari în Rusia. Ne vom descurca fără susținerea și felicitările loc”, a spus Razumkov.

Lasă un răspuns