Iași: Cursuri de perfecționare pentru învățători și profesori români din regiunea Cernăuți

uniristi_692890258

20 de cadre didactice care predau limba română, sau în limba română, în învățământul primar și în cel gimnazial sau liceal în regiunea Cernăuți vor lua parte la un stagiu de perfecționare la Iași, în perioada 24-29 iulie, potrivit InfoPrut.

În cadrul stagiului, profesori metodiști de la Inspectoratul Școlar Județean Iași le vor ține profesorilor din regiunea Cernăuți ore de metodica predării limbii române și de psihopedagogie școlară.

Daca în prima parte a zilei, profesorii și învățătorii vor învăța cum să crească atractivitatea și calitatea actului educațional în limba română, în partea a doua a zilei, aceștia vor putea vizita diferite obiective turistice, spirituale și culturale, precum Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Biserica Trei Ierarhi și Mănăstirea Golia.

În cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, profesorii vor putea vizita mai multe muzee: Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Artă, dar și Muzeul Unirii.

Muzeul Național al Literaturii Române Iași își va deschide porțile pentru cadrele didactice din Cernăuți la Bojdeuca lui Ion Creanga din Iași. De asemenea, profesorii vor putea consulta Colecția „Istoria teatrului românesc”, găzduită în Parcul Copou.

Lasă un răspuns