IKEA deschide primul său magazin din Ucraina

67_main

Retailerul suedez de mobilă IKEA va deschide primul său magazin din Ucraina în 2019, a anunțat șeful diviziei pentru Europa de Sud-Est a grupului, Stefan Vanoverbeke.

“Este momentul potrivit pentru IKEA să fie aici, având în vedere mediul de afaceri și oportunitățile”, a spus Vanoverbeke la finalul unei întâlniri cu președintele Petro Poroșenko.

Grupul suedez își pregătise intrarea pe piața ucraineană încă din 2009, cumpărând și o porțiune de teren în apropiere de Odesa, însă a abandonat planul un an mai târziu, invocând condițiile dificile din piață.

Potrivit unor articole publicate în presă la acel moment, suedezii ar fi renunțat la investiție după ce mai mulți oficiali ucraineni ar fi pretins grupului o serie de comisioane ilegale. Poroșenko a catalogat investiția IKEA drept “un semnal pozitiv pentru brandurile globale”, care ar fi trebuit să aibă loc în urmă cu cel puțin 10 ani.

“Climatul de afaceri nu a permis IKEA să ia decizia potrivită la acel moment”, a adăugat președintele Ucrainei, citat de publicația suedeză thelocal.se.

IKEA nu a dezvăluit valoarea investiției pregătită în Ucraina. În toamna anului trecut, grupul a anunțat că va investi 90 de milioane de euro în primul său magazin din Slovenia, o sumă apropiată, de 80 milioane de euro.

IKEA este cel mai mare retailer de mobilă la nivel mondial, având în prezent o rețea de peste 400 de magazine în 49 de țări și 194.000 de angajați, notează Profit.ro

Lasă un răspuns