Ilie Tudor Zegrea: Sunt trist de fiecare dată când vin în curtea casei lui Aron Pumnul (video)

IMG-93b0707deeb8a2194e018fc17f192688-V

Președintele Societății scriitorilor români din Cernăuți, Ilie Tudor Zegrea, și-a exprimat regretul că la manifestările dedicate omagierii lui Mihai Eminescu vin tot mai puțini români.

„Sunt trist de fiecare dată când  vin în curtea casei lui Aron Pumnul. În anii 90 curtea casei lui Aron Pumnul din Cernăuți era plină de oameni. Veneau români din toată regiunea, din România. Veneau delegații din care făceau parte Ioan Alexandru, Victor Crăciun, Grigore Vieru. Veneau personalități marcante ale culturii și literaturii românești.”

De menționat că astăzi, 15 ianuarie  se împlinesc 170 de ani de la naşterea poetului național Mihai Eminescu. Cu acest prilej  la Cernăuți au fost organizate o serie de  evenimente dedicate omagierii lui Mihai Eminescu și marcării Zilei Culturii Naționale. Manifestările au debutat în dimineața zilei cu depuneri de flori la bustul  lui Eminescu din curtea Casei lui Aron Pumnul și în fața monumentului poetului din centrul orașului. În a doua parte a zilei în sala „Bucureşti” a Centrului Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”,  se va desfăşura  seara  de romanţe pe versuri de Mihai Eminescu. În cadrul evenimentului vor evolua o serie de  interpreţi bucovineni alături de cunoscuta interpretă de muzică folk din Suceava, Mihaela Popescu. (R.C)

Libertatea Cuvântului – www.lyberti.com

Добавить комментарий