„Îmbătați de dragoste” și de jocul actorilor botoșăneni (VIDEO)

0IMG_7917

Publicul nord-bucovinean a avut din nou bucuria de a se reîntâlni cu actorii Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani, care întotdeauna sunt așteptați cu mare drag de românii din zona noastră. Marți seară acestă trupă a adus pe scena Teatrului academic muzical-dramatic „Olga Kobîleanska” din Cernăuți, în cadrul celei de a XIV-a ediții a Festivalului „Aplauzele de aur ale Bucovinei”, comedia „Îmbătați de dragoste” în regia artistică a lui Alexandru Vasilachi, Artist al poporului din Republica Moldova, profesor la Academia de Muzică și Teatru din Chișinău, director general al Studioului „Moldova-Film” din Chișinău și, de mai bine de zece ani, regizor artistic al Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani, unde a realizat, pentru a pomeni doar două din cele mai recente spectacole prezentate și pe scena Teatrului din Cernăuți, „Bani din cer” și „Bocitoarele vesele”.

De data acesta, avându-i în distribuție pe Cezar Amitroaiei, Petruț Butuman, Silvia Răileanu, Sorin Ciofu, Lidia Uja și Răzvan Amitroaiei, Teatrul botoșănean ne-a adus piesa „Îmbătați de dragoste”, după Pierre de Marivaux. Este un joc al dragostei, doar aparent inofensiv, care pune o problemă cât se poate de serioasă și veche de când e lumea: într-o căsnicie e mai importantă zestrea sau omul? Se poate interzice dragostea pe motiv de apartenență la paliere sociale diferite, sau este loc în sufletul omului și pentru dragoste, și pentru rațiune? Îmbătați-vă de dragoste, dar nu uitați de sinceritatea prieteniei și a prețuirii reciproce — iată ideea principală a spectacolului.

Actorii Teatrului din Botoșani, însoțiți la Cernăuți de Traian Apetrei, directorul acestei instituții culturale, au fost aplaudați ca și întotdeauna în picioare de publicul nord-bucovinean. Mai bine zis, spectatorii au savurat piesa îmbătându-se de măiestria artiștilor, dar, de ce nu, și de dragoste…

Nicolae ȘAPCĂ

Foto și video de  Nicolae Hauca

000IMG_9479

Добавить комментарий