În India a fost dezvelită cea mai mare statuie din lume. Cât măsoară și cât a costat

statueofunity-9

India a dezvelit cea mai mare statuie din lume, care a costat aproximativ 430 de milioane de dolari. Monumentul, care măsoară 182 de metri înălțime, îl reprezinte pe liderul independenței Sardar Vallabhbhai Patel.

Monumentul a fost ridicat de către autoritățile din statul Gujart Narenda Modi.

Edificiul cântărește 67.000 de tone și poate rezista la cutremure foarte puternice și alte fenomene naturale. Peste 2.000 de oameni au muncit neîncetat pentru ridicarea statuii, la acest lucru contribuind și muncitori din China.

Potrivit relatărilor de la fața locului, mii de polițiști au fost detașați în zonă pentru a împiedica producerea de incidente, având în vedere că oamenii sunt nemulțumiți de edificiu.

Statuia uriașă din India este mai mare cu aproximativ 54 de metri față de statuia lui Buddha de la Templul Primăverii din China, monument care a deținut anterior titlul de „cea mai mare statuie din lume”.

Pe următorul loc se află o altă construcție religioasă din Japonia – 120 de metri, apoi Statuia Libertății din New York (SUA) – 93 de metri și statuia lui Iisus, din Rio de Janeiro (Brazilia) – 38 de metri.

national-news-hellotricity-1

Добавить комментарий