În ministerul Politicii Sociale au explicat în ce mod timpul de pensionare va depinde de stagiunea de muncă

pensyna-reforma-v-ukrayin-2017-ostann-novini-osoblivost-ta-kritika_491

Dependența timpului de pensionare de mărimea stagiului de asigurare este una din pozițiile de bază a proiectului reformei sistemului de pensii. Acest lucru este comentat de către serviciul de presă al Guvernului.

În prezent, pensie li se atribuie cetățenilor, care au atins vârsta de 60 ani și dispun de o stagiune de asigurare de 15 ani. În conformitate cu condițiile reformei sistemului de pensii, la 60 de ani li se va atribui pensie acelor cetățeni care vor avea o stagiune de asigurare de 25 ani. Acest normativ trebuie să intre în vigoare la 1 ianuarie 2018. Pe viitor, timp de 10 ani, anual se va adăuga câte un an – stagiunea maximă va fi de 35 ani.

Guvernul a explicat cum pentru 5,6 milioane de pensionari de la 1 octombrie va fi majorată pensia. Detaliile cu privire la modificările planificate sunt explicate de către Ministrul Politicii Sociale, Andrii Reva.

Pentru a dispune de posibilitatea de a participa la sistemul de asigurare cu pensie e nevoie de o strategie de asigurare minimală – 15 ani.

Astăzi stagiunea deplină pentru femei este de 30 ani, pentru bărbați – 35. Însă, cei care plătesc contribuții la fondul de pensii timp de 15 ani nu pot fi în aceleași codiții ca acei care plătesc o perioadă de 35 ani. Acest lucru este necorect”.

Reva a adăugat că cetățenii care vor avea o stagiune de asigurare completă se vor pensiona la 60 ani; acei care vor dispune de o stagiune necompletă (15-25 ani) – la 63 ani, iar cei cu stagiunea minimală – la 65 ani.

Pe lângă aceasta, departamentul a menționat că pentru cetățenii care în mod oficial nu dispun de o stagiune minimă, reforma prevede o asistență socială din partea statului la vârsta de 65 ani.

Lasă un răspuns