În regiunea Cernăuți a început campania de recrutare în rândul Forţelor Armate a ofiţerilor în rezervă

maxresdefault

În Bucovina a început deja campania de recrutare în rândul Forţelor Armate a ofiţerilor în rezervă care au obţinut grade militare în cadrul catedrelor militare.

„În privința procesului de recrutate oamenii pun o mulțime de întrebări”, precizează Volodymyr Șvediuk, Comisarul militar al regiunii Cernăuți.

„Vreau să vă reamintesc că ofițerii în rezervă vor primi două înștiințări. Comisariatele militare din regiune prin înmânarea primei înștiințări vor aduce la cunoștința rezerviștilor faptul că aceștia sunt chemați să participe la prima fază a procesului de recrutare.

Ofițerii în rezervă vor fi obligați să se prezinte și să treacă controlul medical, iar organele respective în frunte cu comisia medico-militară va examina dacă bărbații dețin dreptul de amânarea de la încorporare în armată. De exemplu, dacă rezerviștii au doi copii minori în vârstă de până la șapte ani, aceștia în mod automat primește acest drept. După toate acestea, comisia medico-militară va decide dacă individul este sau nu apt pentru satisfacerea serviciului militar.”, a declarat Șvediuk.

Apoi, ofițerii în rezervă vor primi cel de-al doilea ordin, care prevede înrolarea definitivă în rândul Forțelor Armate pentru efectuarea serviciului militar în termen.

Reamintim că şeful Serviciului de presă al Statului Major, Vladyslav Selezniov, a anunţat că în acest an se planifică recrutarea a circa 4.000 de ofiţeri în rezervă. Vizaţi sunt ofiţerii de rezervă cu vârsta de până la 43 de ani, care vor fi recrutaţi în armată pe un termen de 18 luni. Dacă aceştia sunt angajaţi în câmpul muncii, locul de muncă şi salariul li se va păstra, iar în zona desfăşurării Operaţiunii antiteroriste nu vor fi trimişi fără acordul lor, mai anunţă conducerea Statului Major. O decizie respectivă a fost semnată ieri, 30 mai de către Ministrul Apărării Stepan Poltorak.

Totodată, la nivel de ţară urmează să fie recrutaţi 14.135 de tineri cu vârsta între 20-27 de ani.

Lasă un răspuns