Gripa şi virozele atacă nem ilos

Grip

Numărul virozelor respiratorii e în creştere de la o săptămână la alta. Zilnic, zeci de persoane se prezintă la medic acuzând dureri de cap şi febră. Statisticile oficiale arată că numărul persoanelor diagnosticate cu viroze respiratorii creşte de la o săptămână la , alta.

Doar pe parcursul săptămânii I 3.200 de locuitori ai regiunii Cernăuţi au fost afectaţi de infecţii virale 6 persoane sunt suspectate că ig ar avea gripă. Natalia Gopko, şefa Sanepidului regional, a declarat că această creştere a cazurilor de viroze respiratorii este una normală pentru această perioadă a anului. Pentru a preveni răspândirea bolii, persoanele infectate nu trebuie să vină la serviciu. De asemenea, dacă 20 la sută dintre elevi lipsesc de la şcoală, urmează să fie declarată carantină. Medicii susţin că anume în această perioadă a anului viruşii se activează şi se transmit foarte uşor de la o persoană la alta. E suficient doar să stăm în preajma unei persoane răcite ca să ne îmbolnăvim şi noi. Viruşii se iau atunci când cineva de lângă noi tuşeşte, strănută, dar chiar şi atunci când vorbeşte.

„Spitalele sunt pregătite să primească bolnavii. 4% dintre persoanele afectate de viroze respiratorii acute au fost spitalizate. Majoritatea sunt copii cu vârsta sub 14 ani”, menţionează Oxana Andrieţ, directorul Departamentului regional în chestiunile Ocrotirii Sănătăţii. Vaccinul antigripal este cea mai sigură metodă de a nu ne îmbolnăvi de gripă, însă şi acesta poate fi găsit cu mare greutate prin farmacii.

Lasă un răspuns