În regiunea Cernăuți zilnic se produc zeci de incendii de vegetație uscată (VIDEO)

1586438637_sucha_trava

În regiunea Cernăuți zilnic se produc circa 20 de incendii de vegetație uscată,  zeci de hectare fiind cuprinse de flăcări, transmite Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei în regiunea Cernăuți.

„În condițiile actuale salvatorii depun un efort conștient pentru a contracara epidemia de coronavirus. Stau de pasă la punctele de control, efectuează acțiuni de dezinfecție. În același timp, unitățile de pompieri sunt alertați zilnic să intervină la zeci de incendii de vegetație uscată. Lichidarea acestor incendii necesită mobilizarea a o mulțime de pompieri și tehnică de intervenție”, a declarat într-un mesaj video Serghii Mîhailiuk, șeful Direcției regionale a Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență.

Pentru prevenirea situațiilor excepționale, pompierii îndeamnă oamenii să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor în condiții de vânt și umiditate redusă. Pompierii recomandă cetățenilor să nu aprindă vegetația uscată, dar și resturile menajere în curți sau în preajma acestora pentru a evita declanșarea focarelor cu extindere către sectorul locativ.

Lasă un răspuns