În regiunea Transcarpatia funcționarii publici şi consilierii locali sunt verificați pentru posesia cetățeniei maghiare

1498664559_cms-image-000004168

În regiunea Transcarpatia autorităţile vor verifica sute de funcţionari publici şi consilieri locali pentru dublă cetăţenie, pe baza unei liste de 313 de persoane, publicată luni seara pe portalul Mirotvoreț, cu cetăţenii ucraineni din Transcarpatia care dețin paşapoarte ungare, a declarat Iaroslav Halas, viceguvernatorul regiunii Transcarpatia, responsabil cu probleme umanitare şi de evidenţa populaţiei.

Într-un interviu acordat marţi agenţiei de ştiri Ukrinform, Halas a declarat că nu cunoaşte provenienţa datelor publicate de Mirotvoreț şi nu are posibilitatea de a verifica autenticitatea informaţiilor privind persoanele aflate pe listă care sunt funcţionari publici şi posesori de paşapoarte ungare. Cu toate acestea, autoritățile locale vor verifica datele din lista publicată de Mirotvoreț, deoarece acest lucru se poate face cu uşurinţă pe baza numelor publicate acolo.

În opinia sa, o altă problemă este faptul că nu toate persoanele enumerate în lista Mirotvoreț au funcţii publice, câţiva dintre aceştia sunt consilieri locali, însă, legea — a subliniat el – interzice dubla cetăţenie doar în cazul funcţionarilor publici.

p_368997_1_slidertop2

Добавить комментарий