În Ucraina a fost aprobat un nou model de certificat de înmatriculare şi permis de conducere

screenshot_2-62

 

Cabinetul de Miniștri din Ucraina a aprobat noi modele de permise de conducere și certificate de înmatriculare a vehiculelor.

Noile modele de acte vor continua să reprezinte nişte carduri din plastic, iar însemnele de pe acestea vor fi în trei limbi: ucraineană, engleză şi parţial în franceză. Actele sunt valabile şi recunoscute în întreaga Europă, dar și în mai toate ţările lumii.

Prima noutate, în ceea ce privește permisul de conducere, este indicarea grupei sangvine a conducătorului auto. Acest lucru va permite medicilor să acorde prompt primul ajutor victimelor în cazul unui accident (în caz că nu se mai găseşte alt document asupra sa în acel moment sau altceva la îndemână pentru a afla cât mai repede acest detaliu).

De asemenea, în noul model de permis de conducere din Ucraina vor fi indicate datele de consimțământ sau dezacord pentru donaţia de bună voie şi post-mortem a organelor, adică în cazul unui accident rutier cu urmări fatale. Şoferul va trebui să-şi dea consimțământul pentru asta doar în formă scrisă.

În același timp, dacă șoferul decide să refuze să participe la programul de donație sau se ia decizia de a nu mai afişa informații despre grupa sangvină, permisul de conducere va fi înlocuit cu altul similar, fără marcajele indicate.

permis-de-conducere-ucraina

 

Добавить комментарий