În Ucraina a fost deschisă o fermă de creveţi regali

creveţi-regali-e1538553128572

În regiunea Viniţa din Ucraina şi-a început activitatea o fermă de creştere a creveţilor regali. Aceasta fucționează în încăperea unei foste fabrici de producere a blănurilor, care de mai bine de zece ani nu a activat. Primele crustacee au fost deja aduse la fermă, scrie agroportal.ua.

„Reparaţia clădirii a durat doi ani. Fabrica are 3 etaje, acum se instalează utilajele necesare, rezervoarele. Crustaceele mici sunt transparente şi de aceea greu de văzut. Realizarea unei astfel de idei de afaceri a fost uşoară, mai ales după ce am văzut cum se cresc peste hotare”, a spus directorul adjunct, Vladimir Dercaci.

Creveţii au nevoie de o hrană specială. Producătorii spun că în 5 luni aceştia vor avea deja 12 centimetri.

„În așa-numitele bazine sunt 180 de mii de creveţi. Aceştia au nevoie de îngrijire specială și de condiții optime pentru dezvoltare. Temperatura este importantă, astfel, apa are 29-30°C, iar temperatura în încăpere este de 33-34°C. Verificăm permanent conținutul de sare, amoniu, aciditatea şi duritatea apei”, a explicat asistentul de laborator.

Compania intenționează să atingă capacitatea maximă în șase luni. Proprietarii spun că sunt gata să vândă creveți regali tuturor, atâta timp cât există cerere. Aceste fructe de mare costă scump, de aceea, producătorii se vor concentra atât pe piața ucraineană, cât și pe pieţele țărilor europene.

Conform datelor oficiale, anual în Ucraina se consumă circa două mii de tone de creveţi, majoritatea fiind importaţi.

fabrică-creveţi2

Добавить комментарий