În Ucraina e în creștere numărul magazinelor second-hand

magazinyi-sekond-hendov-v-prage

Şi nu-i de mirare, doar hainele purtate şi puse din nou în vânzare constituie 45 la sută din întregul import de îmbrăcăminte. Din anul 2014 încoace capacitatea de cumpărare, de care dispun cetăţenii ucraineni, s-a redus de trei ori.

De aceea majoritatea acestora se dezic de lucruri noi şi se învoiesc să îmbrace haine, care au fost deja în uz. Nu sunt haine demodate, ci purtate cu acuratețe de oamenii din Occident. Dar ei nu cunosc un lucru. Hainele, înainte de a numeri în magazinele second-hand, sunt prelucrate cu un gaz special, care este foarte dăunător pentru sănătate, chiar cancerigen. Deci, sărăcia îl umileşte pe om, iar „chimia” îi scurtează zilele. Dar există oare o altă soluţie, când majoritatea populaţiei ţării este nevoită să supravieţuiască, nu să-şi trăiască viaţa din plin?

Şi, iată, atunci când soseşte momentul crucial – alegerile – clienţii permanenţi ai second-hand-urilor, chemaţi la urne şi la datoria civică, găsesc în listele de vot doar persoane сare poartă costume de la „Valentino” sau de la „Armani”. Ajungând legislatori, aceştia n-o să facă legi pe placul şi spre fericirea maselor, căci cel bogat niciodată nu-l va înţelege pe cel sărac.

Lasă un răspuns