În Ucraina s-au înregistrat deja 20 de cazuri de difterie

5a8de6e48aab7

În Ucraina s-au înregistrat deja 20 de cazuri de difteria. Primele cazuri de boală periculoasă au fost înregistrate în regiunile Transcarpatia, Ternopil și Kiev, notează LIGA.net.

La începutul lunii august, la Hmelnyțikyi a fost raportat un posibil caz de infecție cu difteria. Fiica unui farmacist, în vârstă de 16 ani și care nu fusese vaccinată contra difteriei, a fost internată în spital. Acest caz ar fi trecut neobservat, însă până la jumătatea lui octombrie, 15 studenți ai Universității Naționale Ujgorod, care au venit să studieze din India, au fost spitalizați cu suspiciune de difterie în regiunea Transcarpatia.

Primul student bolnav, în vârstă de 23 de ani, are deja un diagnostic de difteria confirmat în laborator, a anunțat Centrul pentru Sănătate Publică din Ucraina. Drept urmare, medicii au examinat 123 de persoane care au intrat în contact sau ar fi putut intra în contact cu el. La universitate, cursurile au fost suspendate timp de 10 zile la trei facultăți – două medicale și stomatologice.

Lasă un răspuns