Înalta Curtea Anticorupție din Ucraina  a pus sechestru pe bunurile aflate în proprietatea lui Ion Muntean

49684

Înalta Curte Anticorupție din Ucraina  a pus sechestru pe 2 000 $,  câteva carduri bancare și două telefoane mobile ce aparțin  președintelui Consiliului Regional  Cernăuți, Ion Muntean, scrie Libertatea Cuvântului cu referire la  materialele instanței de  judecată.

Reamintim că Biroul Național Anticorupție din Ucraina a deschis un dosar penal împotriva președintelui Consiliului Regional  Cernăuți, Ion Muntean, sub suspiciunea că a primit mită în valoare de 180.000 de dolari. În timpul anchetei de pre-proces s-a constatat că Muntean a cerut un beneficiu necuvenit de 200.000 $ de la un locuitor al orașului Cernăuți pentru închirierea pe perioadă de 49 de ani  întregului complex de proprietăți a Întreprinderii municipale regionale „Sanatoriul balneologic Brusnyțea” din raionul Chițman. În perioada  23 iulie – 15 octombrie 2019 Muntean ar fi  primit o mită de 180.000 $. Anterior se anunța că la 16 octombrie procurorii BNAU au efectuat perchiziții la sediul Consiliului Regional din Cernăuți.

Președintele Consiliului Regional Cernăuți, Ion Muntean, cu mâna pe inimă pledează nevinovat. El a comentat pentru UA: Bucovina învinuirile aduse. Potrivit lui, sanatoriul respectiv a fost dat în arendă pe bază de concurs. La concurs a participat doar o singură firmă – „Complexul de agrement Brusnyțea”. „Există astăzi noțiunea de linie deschisă. Oricine se poate adresa și denunța anumite acțiuni. Alta este că una din părți urmărește anumite interese”, spune Ion Muntean.

Добавить комментарий