Încă doi ucraineni de pe Diamond Princess, au fost testați pozitiv la coronavirus

755826114538157-696x431

Încă doi ucraineni de pe vasul de croazieră Diamond Princess care este ancorat în portul Yokohama din Japonia au fost testați pozitiv cu noul coronavirus COVID 19. Alți doi ucraineni erau deja spitalizați. Potrivit autorităților, consulatul Ucrainei din Japonia ține legătura cu ei și starea lor de sănătate este „satisfăcătoare”.

Pe vasul de croazieră aflat în portul Yokohama se aflau 25 de ucraineni, membri ai echipajului, iar potrivit purtătoarei de cuvânt a ministerului ucrainean al sănătății, 24 dintre ei au anunțat că nu doresc să fie evacuați în Ucraina.

705 de persoane aflate la bordul vasului au fost testate pozitiv cu noul coronavirus și 8 oameni au decedat. Pe vas se aflau 3 700 de persoane. Vasul se află în carantina din 19 februarie. Persoanele neinfectate au putut părăsi nava.

În lume, peste 82 500 de oameni au coronavirus și 2845 au decedat dintre care 2788 în China și 57 în afara Chinei continentale.

Focare ale epidemiei sunt, în afară de China, în Coreea de Sud, Italia și Iran. Numărul deceselor cu coronavirus în Italia este de 17. Potrivit OMS – pe datele de joi – 46 de țări au anunțat cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Japonia a anunțat joi închiderea școlilor de săptămâna viitoare, iar în Iran au fost suspendate rugăciunile de vineri. Nigeria este prima țara subsahariană care a anunțat un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus – este vorba de un cetățean italian care muncește în Nigeria. Încă două cazuri au fost anunțate și în Egipt și Algeria.

Lasă un răspuns