Încă o dramă sângeroasă în regiunea Doneţk

4 08 2022 F 8

În regiunea Donețk, invadatorii ruși au tras într-o stație de transport public din Toreţk, ucigând opt persoane și rănind patru, inclusiv trei copii. Șeful Administrației Militare Regionale Donețk, Pavel Kyrylenko, a postat pe Telegram: „8 morți, 4 răniți — acestea sunt consecințele bombardamentelor de la Toreţk, pe care rușii l-au efectuat astăzi, în jurul orei 11 dimineața. Printre cei patru răniți se numără și trei copii. Potrivit informațiilor prealabile, aceștia au tras din artilerie într-o stație de transport public, unde la acel moment era o mulțime de oameni”, transmite Ukrinform. În afară de aceasta, rușii au deteriorat biserica și l-au rănit pe preotul local, au ruinat blocurile cu mai multe etaje din jur.

„În fiecare zi, ocupanții ruși lovesc civili – în fiecare zi avem morți și răniți. Toți cei care rămân în regiunea Donețk sunt în pericol de moarte! Fac un apel către toți locuitorii din regiune: nu vă transformați într-o țintă a Rusiei! Evacuați-vă la timp!”,  a subliniat conducătorul regiunii.

După cum s-a mai comunicat, agresorul bombardează în mod constant regiunea Donețk, ucide și rănește cetățeni, distrugând infrastructura civilă din localităţile din regiune. În regiune nu există de mult timp alimentare cu gaze, iar în multe localităţi nu există nici alimentare cu apă.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий