Incendiatorii sediului ”Societății Culturii Maghiare din Transcarpatia”, pe banca acuzaţilor

ungar

Procuratura Reagională din Transcarpatia a finalizat ancheta în cazul incendierii sediului ”Societății Culturii Maghiare din Transcarpatia”.

Probele adunate în cadrul anchetei prejudiciare demonstrează implicarea a patru persoane în această infracţiune, anunţă serviciul de presă al Procuraturii. Este vorba despre trei cătăţeni ucraineni şi un cetăţean moldovean.

La începutul lunii martie, poliţia a reținut în oraşul Kropivniţkyi doi executori direcți ai incendierii. Ceilalţi doi infractori (dintre care unul este organizatorul faptei) au fost daţi în urmărire internaţională. Toţi patru sunt învinuţi de terorism şi cauzarea de daune bunurilor.

Reamintim că la Ujgorod a fost incendiat Sediul ” Societății Culturii Maghiare din Transcarpatia”. Incendiul s-a produs în jurul ore 3 din noaptea de 26 spre 27 februarie 2018. Victime nu fost înregistrate. Patru indivizi au aruncat în fereastra sediului sticle cu amestec inflamabil care a dus la apariția incendiului. Flăcările au distrus mobilierul și o parte din bunuri pe o suprafață de 25 de metri pătrați. Sediul „Societății Culturii Maghiare” de la Ujgorod a mai fost incendiat pe 4 februarie 2018. Doi indivizi au aruncat un cocktail Molotov în fereastra clădirii.

ungar.

Lasă un răspuns