Începe procesul de „impeachment” al președintelui american Donald Trump

7c97e4730a334776bbb418bed4d563f2_18

În Senatul american începe procesul de „impeachment” împotriva președintelui Donald Trump iar liderul majorității republicane Mitch McConnell a propus luni reguli de desfăşurare care ar putea duce la un proces rapid.

De asemenea, nu există nicio garanţie că va fi permisă prezentarea de martori sau dovezi. Avocații președintelui au cerut deja senatorilor achitarea lui Trump încă din deschiderea procesului. Rezoluția privind modul de desfășurare a procesului va fi votată marți în Senatul dominat de republicani și după toate probabilitățile , adoptată în pofida criticilor democrate.

Donald Trump este acuzat de abuz de putere în legătură cu încercarea de a forța autoritățile ucrainene să deschidă o anchetă în presupusele nereguli comise de democratul Joe Biden și fiul său în Ucraina, în schimbul eliberării unui important ajutor miliar Ucrainei. Ajutor care fusese aprobat deja de Congres.

Președintele este acuzat și de obstrucționarea Congresului, mai precis a anchetei deschise ca urmare a „afaceri ucrainene”.

Procesul de „impeachment” din Senatul dominat de republicani este unul politic iar rolul de procurori este jucat de o echipă de 7 democrați din Camera reprezentanților, cea care a votat punerea sub acuzare a președintelui Trump, notează Europa Liberă.

Lasă un răspuns