Informație importantă pentru proprietarii automobilelor cu numere de înmatriculare străine

950599290-verkehr-na-verkehr-schilder-autokennzeichen-nummernschild-qOgjFmpyxlvrQSef

În ciuda așteptărilor și protestelor șoferilor, proiectul de lege nr.5567 care prevede legalizarea mașinilor cu numere de înmatriculare străine a fost respins de către Comitetul în chestiunile fiscale și vamale al Radei Supreme.

Totodată, organele respective vor pune în discuție implementarea unei posibile amnistii pentru automobilele cu numere de înmatriculare străine care se află pe teritoriul tării. Oficialii vor să inițieze un proiect de lege care va permite șoferilor să-și legalizeze „odată pentru totdeauna” mijloacele de transport cu număr de înmatriculare ale altor state. Se menționează că în Ucraina numărul acestor mașină este de la 16 mii până la 65 mii de unități.

Amnistia va fi stabilită la o dată concretă – de exemplu, în a doua jumătate a anului 2017.

În această perioadă, toți proprietarii de mașini cu numere de înmatriculare străine vor fi nevoiți să-și legalizeze transportul. Șoferii vor primi un certificat de înmatriculare și numărul de înmatriculare național, doar în acel caz dacă va plăti un impozit. În caz dacă mașinile cu numere de înmatriculare străine nu for fi legalizate conform posibililor prevederi, atunci transportul menționat va fi ilegal pe teritoriul Ucrainei iar proprietarii acestora vor fi sancționați.

Lasă un răspuns