Instalarea panourilor de onoare al elevilor de excepție, interzisă în școlile din regiune

4033957 (1)

Odată cu începerea noului an școlar în școlile din regiunea Cernăuți este interzis instalarea panourilor de onoare al elevilor de excepție. Despre noile norme școlare a relatat directorul interimar al Departamentului Îvăţământului şi Ştiinţei din cadrul ARS Cernăuţi, Svitlana Isopenko.

„Instalarea panourilor de onoare sunt interzise pentru a nu jigni elevii ale căror fotografii nu au apărut pe pereții de pe holurile școlare. Cu toate aceștia,  fiecare copil are un anume talent care necesită dezvoltat. Deci, nu trebuie să ne concentrăm doar asupra succesului în învățământ. Până la urmă, acest model poate provoca elevilor cu reușite școlare mai puțin înalte un sentiment de inferioritate”, a subliniat Svitlana Isopenko.

O altă normă didactică este afișarea verbală a notelor obținute de elevii. De acum înainte, punctajul obținut de copii la o anumită disciplină nu trebuie anunțat de către profesor pentru întreaga clasă. Datele privind performanțele în învățământ vor fi anunțate personal elevului sau părinților săi.

Добавить комментарий