Instanța de judecată a respins cererea de înlăturare a lui Zelenskii din alegeri

large

A șasea Curte Administrativă de Apel din Kiev a refuzat să satisfacă cererea împotriva lui Vladimir Zelenskii, privind anularea înregistrării candidaturii sale la funcția de președinte al Ucrainei.

Curtea nu a găsit în acțiunile lui Zelenskii, al cărui echipă a împărțit bilete gratis la dezbaterea cu Petro Poroșenko, semne de mituire a alegătorilor. „Pretențiile sunt neîntemeiate și nu pot fi satisfăcute”, scrie în decizia instanței.

Avocatul actualului președinte al Ucrainei Petro Poroșenko, a depus o cerere în instanță pentru al scoate din cursa electorală pe candidatul Vladimir Zelenskii. Potrivit cererii, distribuirea biletelor gratis de către echipa lui Zelenskii în timpul dezbaterilor din 19 aprilie ar fi publicitate  electorală ilegală.

Turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Ucraina va avea loc astăzi, cei doi contracandidați care se confruntă fiind actualul președinte Petro Poroşenko şi actorul de comedie Volodimir Zelenski, aceştia clasându-se pe primele două locuri în turul întâi.

Lasă un răspuns