Instituțiile medicale din Bucovina, dotate cu aparatură medicală performantă

pogliad.ua

Instituțiile medico-sanitare publice de asistență medicală din regiunea Cernăuți au fost dotate cu noi aparate performante, existente până în acest moment doar în clinicile private sau alte regiuni.

Angiograful — cel mai important și totodată cel mai scump aparat care ar putea salva sute de mii de vieți — a fost pus în sfârșit în funcționare la Spitalul Clinic Regional de Cardiologie Cernăuți. Valoarea acestui sistem cu ajutorul căruia se investighează starea vaselor se ridică la 23 milioane grivne, dintre care 12 milioane au fost alocate de Consiliul Regional Cernăuți.

Și alte spitale din ținut au fost dotate cu echipamente medicale de ultimă generație. Spre exemplu, Spitalul Regional Cernăuți și-a îmbogățit aparatura de ultima generație cu un nou laser în valoare de 1,3 milioane grivne, pentru operațiile de cataractă, chirurgie refractivă, transplante de cornee sau pentru implantare de inele, pentru diverse afecțiuni.

În același timp, Centrul Regional de Oncologie Cernăuți a beneficiat de un dispozitiv cu raze X pentru radioterapie, valoarea căruia este 10,5 milioane grivne.

Potrivit Departamentului regional de Sănătate, autoritățile vor continua modernizarea și dotarea spitalelor cu aparatură modernă. Până la sfârșitul anului curent, încă 5 milioane de grivne vor fi investiți în serviciul de urgență și centru de diagnosticare medicală.

 

 

Добавить комментарий