Întâlnire între  Szijjarto  și Klimkin pe tema articolului lingvistic din Legea Învățământului

ungaria

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a anunțat că urmează să se întâlnească marțea următoare cu ministrul de Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin. El a declarat acest lucru după discuțiile de la Budapesta cu Secretarul de stat american pentru politica europeană și euroasiatică, Wess Mitchell,  notează site-ul guvernului ungar.

Szijjarto a declarat că Ungaria dorește să rezolve disputa  cu Ucraina legată de problema lingvistică din Legea Învățământului înainte de summit-ul NATO din iulie. Anume din aceste considerente intenționează să se întâlnească cu omologul ucrainean. Locul întâlnirii nu a fost specificat.

Trebuie remarcat faptul că anunțul reuniunii celor doi  miniștri prevăzută pentru  marțea viitoare este postat pe site-ul guvernului ungar în limba maghiară. Versiunea în limba engleză a acestei știri lipsește. Ministerul de Externe al Ucrainei nu  a anunțat până în prezent despre întâlnirea lui Klimkin cu Szijjarto.

Anterior, prim-ministrul Ungariei, Victor Orban, a trimis un memorandum Secretarului General NATO și prim-miniștrilor membrilor Alianței, în  care susține încălcarea drepturilor minorităților naționale din Ucraina.

Lasă un răspuns