Întâlnire peste ani

Screenshot_6

În aceste zile fierbinți ale lui Gustar un grup de foști absolvenți ai Şcolii medii din Cupca s-au adunat în satul natal pentru a se întâlni cu foștii profesori. 30 de ani au trecut de când au absolvit Şcoala medie din Cupca (în prezent, CIE). 30 de primăveri, ierni, toamne, veri au trecut de când și-au luat zborul în lumea mare. Acum sunt oameni maturi, cu copii mari, alții și cu nepoți. Unii au rămas la baștină, pe alții soarta i-a dus hăt departe pe alte meleaguri. Au sosit din diferite țări pentru a se revedea, a schimba o vorbă, a-și povesti unul altuia despre cele obținute și realizate.

La întâlnirea de suflet au fost invitaţi foștii lor dascăli în frunte cu fostul director al acestei școli, domnul Domețian Cucuruz. Din Moldova a sosit și una din primele lor învățătoare, doamna Valentina Alerguș. N-a lipsit nici fostul diriginte de clasă, domnul Petru Marcu, profesor de educație fizică și sport, care a venit împreună cu soția sa, doamna învățătoare Viorica Marcu. La întâlnire au fost invitaţi şi fosta profesoară de geografie, doamna Elena Bolocan, soții Elena și Iancu Popescu, foști profesori de limba maternă și fizică, fosta profesoară de biologie, doamna Odorica Belici și subsemnata, care le-a fost profesoară de limba franceză.

Pentru cei care nu mai sunt în viață, profesori, dar și unii colegi de ai lor, am păstrat un moment de reculegere.

Foștii absolvenți și-au amintit cu drag de cei mai frumoși ani ai vieții petrecuți între pereții școlii, de lecții, recreații, excursii, festivități, sărbători etc. La rândul lor, foștii profesori i-au felicitat pentru buna organizare, pentru faptul că neau invitat la această întâlnire de suflet. Ne-am amintit multe momente frumoase din viața școlară de cândva.

Le mulțumim în primul rând organizatoarelor acestei revederi cu copilăria, doamnelor Gheorghina Dușceac, Maria Mâțac, Doina Dugan, Floarea Opaeț și altora care au depus mult efort pentru a-i aduna după trei decenii pe foștii colegi și a organiza întâlnirea cu profesorii și cu amintirile ce nu se uită.

Din partea noastră le mulțumim frumos și sperăm că ne vom mai revedea atât cu ei, cât și cu alți colegi de-ai lor pentru care școala a fost a doua casă. Decamdată le dorim lor, dar și foștilor dascăli, sănătate deplină, succese, spor, drumuri ușoare în viață, noi relizări și tot ce-și doresc să se împlinească.

Eleonora SCHIPOR, profesoară

Lasă un răspuns