Întâlniri importante în Japonia, în cadrul summit-ului G7

20 05 F7

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, în cadrul vizitei sale în Japonia și a participării la summit-ul G7 din 20 mai, s-a întâlnit cu mai mulţi lideri mondiali, printre care Cancelarul german, Olaf Scholz, și Președintele francez, Emmanuel Macron. Volodymyr  Zelenski a mulțumit ambilor lideri pentru ajutorul militar și umanitar și pentru pozițiile coordonate în ajunul reuniunii summit-ului G7. „El a subliniat prioritatea implementării formulei de pace ucraineană și implicarea cât mai multor țări în aceasta. Am informat despre vizita productivă la summit-ul Ligii Statelor Arabe”, a comentat Zelenski rezultatele întâlnirii cu Macron și a subliniat importanța faptului că Franța sprijină coaliția de avioane de vânătoare și participă la misiunea de pregătire a piloților ucraineni.

Președintele ucrainean i-a mulțumit, de asemenea, lui Macron pentru că a început să pună în aplicare înţelegerile la care s-a ajuns în timpul vizitei sale în Franța și pentru continuarea cooperării în domeniul apărării.

Volodymyr Zelenski a discutat și despre primele rezultate ale vizitei sale în Germania cu Olaf Scholz. În această zi, Preşedintele ucrainean s-a întâlnit și cu Prim-ministrul britanic Rishi Sunak, premierul italian, Giorgia Maloney, Prim-ministrul indian, Narendra Modi, și cu Președintele Consiliului European, Charles Michel.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий