Interpreta Maruv nu va reprezenta Ucraina la Eurovision: „Situația are semne de politizare” (VIDEO)

bc8da923-827d-4ab1-92fb-02e4d58bdc4b

Interpreta Maruv nu va reprezenta Ucraina la Eurovision, deși a fost câștigătoarea selecției naționale, scrie hromadske.ua, care citează decizia Companiei Naționale de Televiziune și Radiodifuziune Publică din Ucraina (NOTU )

Decizia ar veni după ce instituția și interpreta „nu s-au înțeles vis-a-vis de o serie de probleme”.

NOTU a transmis că reprezentantul Ucrainei la concursul muzical „devine ambasador cultural al Ucrainei și transmite nu doar muzica personală, dar și exprimă opinia publică a Ucrainei”.

Sursa citată a mai menționat că, potrivit regulilor Eurovision, radiodifuzorul trebuie să asigure caracterul nepolitizat al concursului.

Anterior jurnaliștii ucraineni scriau că Maruv a avut turnee în Federația Rusă. Ulterior, s-a scris că în contractul dintre NOTU și interpreta Maruv este un punct care interzice organizarea de turnee în Federația Rusă, a declarat purtătoarea de cuvânt a instituției pentru hromadske.ua.

„Situația care s-a creat în jurul selecției naționale din acest an are semne de politizare. Rezonanța publică, încercările de presiune exercitate de forțele politice, ingerința personalităților culturale și a structurilor de informare ale țării- agresoare au condus, de fapt, la politizarea rezultatelor selecției naționale. De asemenea, în această situație, radiodifuzorul public vede pericolul de escaladare a dezbinării societății ucrainene, care contravine obiectivelor radiodifuzorului public” a explicat decizia sa agenția de teleradio din Ucraina.

Anterior, interpreta Maruv a declarat că radiodifuzorul public încearcă încearcă să o impună să nu participe la concursul muzical european.

 

Lasă un răspuns